български English

Иван спечели кон на бас

28.08.2009

През м. август 2009 г. Иван спечели кон на бас, след като се обзаложи, че може да премине паркур от 1 м. без да бутне нито един бариер. Уговорката бе, че ако загуби, трябва да плати с друг кон. Това накара Иван да прекъсне лятната си почивка и да започне да тренира със своя великолепен Арканзас ежедневно. Той спираше играта на всички голфъри, които с удивление наблюдаваха огромните скокове, изпълнявани от екипът кон и ездач по време на тежката си подготовка.
В деня на състезанието пристигнаха зрители от Варна, през Велико Търново, от Северозападна България и целият ездови клуб Конкур. По английски маниер повечето от зрителките жени бяха с широкопола шапка.
Иван не просто премина чисто паркура от 1 м., но по време на победната парадна обиколка неговият Арканзас реши сам да покаже какво може и преди още Иван да разбере, конят излетя над един бариер. Със страхотна реакция, Иван превърна и последния скок в ефект.
Той достойно спечели коня Саймън, който пристигна в конюшнята ни 2 дни по-късно. Днес Иван просто тренира двойно, за да язди и двата си любими коня.

Снимки от събитието