български English

Конкурци атакуваха зимните полета

14.01.2012

Невероятна ездова дързост изпълни неукротимите любители на емоционалните преживявания от нашия клуб. Последните няколко години се оказаха много мизерни откъм снежно покритие и за много от ездачите препускането по изцяло заснежени полета бе съвсем ново преживяване.
Когато снегът е нов и мек, усещането е, че наместо с копита, конете изведнъж са се сдобили с лапички, защото тропот не се усеща, а само меко поклащане от хода на животните. С промяната на времето обаче, стягането на студа и навяванията от вятъра, снежната покривка под краката на конете започва да хрущи. И докато в началото рохкият сняг избухва като фонтан пред краката на галопиращите животни, след като стегне студ задните им копита изхвърлят цели снежни топки във въздуха.
Най-неуморимите ездачи от нашия клуб – Злати, Иван, малката смела и неуморима Ния, Милена, Димо, Лияна, Илка, Джим не се уплашиха от нито един остър порив на вятъра и затова при всяка възможност неуморно кръстосват полетата.
Доброто настроение на конете ни се изрази в шеметни галопи по полираните до блясък от вятъра полета и весели къчове от време на време.