български English

Райко и Амбър жънат успехи на Балканиадата по обездка в с. Ягодово

29.07.2013

В първия ден от Балканиадата, българският състав за мъже и жени взе сребърен медал в отборното състезание, за който Райко и Амбър допринесоха със силното си представяне. Те донесоха и розетка за клуба след като заеха пето място в индивидуалното класиране за Интермедиер 1, което им осигури участие в свободната програма. Трябва да се изтъкне и изключително хармоничният и ефектен кюр, който изпълниха във финалния ден от Балканиадата, демонстрирайки завидни умения под музикален съпровод.

Тази година националите ни завоюваха пет медала, което е едно от най- добрите постижения за страната в последните години в дисциплината обездка. Освен сребърния медал, който тимът за мъже и жени завоюва, отборът ни за деца и юноши до 14 г. зае първо място в отборното класиране. Призовата тройка при възрастните допълниха Гърция, на първо, и Турция, на трето място. При децата, второ място зае отборът на Турция, а трето- този на Сърбия. Сребро взе и отборът ни до 18 години.

Последните две отличия донесоха Ива Тодорова (юноши и девойки до 14 г.) и Яна Зафирова (мъже и жени), след като взеха съответно сребро и бронз в индивидуалните финали. Заслуга за доброто представяне има и холандският треньор Рийн ван дер Шафт, който работи със съставите ни във всички възрастови групи от три месеца.

В Балканиадата, която се проведе в конната база в с. Ягодово, взеха участие състезатели от България, Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Молдова и Естония, с 39 коня.

Снимки от представянето

Видео от представянето на Райко:

Ден 1 – отборен тест

Ден 2 – Интермедиер 1

Ден 3 – кюр