български English

Състезание по случай Тодоровден 23.03.2013

02.04.2013
За първи път посрещнахме Тодоровден на новата ни конна база. Доброто настроение беше съпроводено с много емоции от провелото се състезание за любителите-ездачи, майсторски демонстрации по обездка на нашия инструктор Райко Гануков, музика и забавления.

Право на участие в състезанието получиха всички ездачи, които умеят самостоятелно да управляват кон. Състезателите бяха разделени на четири групи според ездовите си умения.

Съдийска комисия в състав заслужил майстор на спорта Никола Димитров и международен треньор и съдия Стоица Аргилашки даваха оценки както за умението на ездача да управлява коня си, да сменя плавно алюрите, така и на самото движение на конете като отражение на уменията на ездача.

Призьори във всяка от групите станаха:

Ниво Б2– управление на коня на ходом и тръс – първото място зае Ния с кон Привес, второ – Деси с кон Привес, с равни точки второ място Елена с кон Коган.

Ниво Б1 – управление на коня на ходом, тръс и галоп – първо място за Лияна с кобила Шакира, второ –Блага с кобила Гея, и трето – Елина с кобила Шакира.

Ниво А2 – х-паркур – изцяло заето от младите таланти на клуб Конкур – на първо място Ния с кон Добротица, второ място Рони с кон Галиус и Руми с кон Привес.

Ниво А1 – за майсторите-скачачи на клуба – на първо място Злати с Галиус, второ за Иван с Арканзас и трето за Ния с кон Саймън.

Публиката възторжено аплодира най-малките участници, които демонстрираха хъс да настигнат най-старшата група възможно най-бързо.

Проведеното състезание поставя основите на бъдещата традиция да се провеждат клубни състезания по време на конския празник, когато всеки любител на надпреварите и емоциите, свързани с тях, може да дойде и да се включи.

Снимки от събитието