български English

Награда за Камелия за подкрепа на спорта за хората с увреждания

04.12.2015
DSC02231-1000Камелия Лазарова от клуб Конкур получи наградата „Доброволец на годината” на Спешъл Олимпикс България за кампанията си „Да изпратим българския отбор по езда на Special Olympics в L.A.” Кампанията бе изцяло доброволна и целеше да набере средства за участието на четирима млади атлети в Световните летни игри в Лос Анджелис това лято. Трима от атлетите в българския отбор по езда са възпитаници на конна база Ниеса. Целият отбор се представи блестящо и атлетите ни се завърнаха от САЩ с 8 медала.Състезателите ни намериха място в списъка с най-добрите спортни постижения.

В кампанията се включиха много от практикуващите езда на конна база Ниеса, както и спортисти и звезди като Йордан Йовчев, Катерина Малеева, балканският шампион по обездка Райко Гануков, певицата Миленита, актьорът Ивайло Захариев, победителят в последния сезон на България търси талант Пламен Любенов

На втори декември – в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – Спешъл Олимпикс в партньорство с Българския съюз за физическа култура и спорт (БСФС) връчи годишните награди на доброволците, подпомогнали атлетите ни по време на участието им в Световните летни игри в Лос Анджелис и подготовката им за тях. Доброволците и институциите бяха разделени в 11 категории: доброволец, държавна институция, гражданска организация, спортна федерация, спортен клуб, университет, община, училище, корпоративен партньор, медия и треньор.

Българските спортисти се завърнаха с общо 29 медала от игрите в Лос Анжелис, от който 6 златни , 12 сребърни и 11 бронзови. Към тях атлтите добавиха още 8 четвърти места и 4 пети.