български English

Кметът Йорданка Фандъкова прие децата шампиони на Конкур

23600076_10212048028889541_1931946453_o14.11.2017г.

Кметът Йорданка Фандъкова прие в кабинета си децата-шампиони на Конкур, които донесоха не само държавни, но и международни титли.
Елиза Чолакова в трети клас, Ая Митева, шестокласничка, и тазгодишната абитуриентка Мирела Райкова впечатлиха служителите в общината, когато пристъпиха към вратите на кмета облечени в състезателните си костюми и с купи и медали в ръце. Начело на победната дружина бе Стоица Аргилашки, като двигател на всички амбициозни начинания както в клуба, така и на конната ни база.
Йорданка Фандъкова прояви искрен интерес към заниманията на децата. На въпрос към Ая дали не е падала някога от коня, Ая искрено отвърна: „О, много пъти. Дори не знам колко.“ „Не те ли е страх?“ – усмихнато попита Фандъкова. „В началото да, но после започна да става забавно!“ – призна Ая.
Най-опитната, а и най-старшата в групата, вече 18-годишната Мирела обясни как протича подготовката за състезание и какво означава да си участник в международен форум.
И трите ни момичета са държавни първенци – Елиза и Ая в дисциплината „Прескачане на препятствия“, а Мирела в обездката. Ая и Мирела са с призове и от Балканиада.
Децата на „Конкур“ поднесоха на Йорданка Фандъкова „Старата подкова“ – традиционната награда на клуба. На довиждане Елиза подари на кмета нагайката, с която е участвала на държавния турнир и е станала първа. „Давам Ви я, за да подканяте служителите си да работят.“ – обясни подаръка си Елиза. Фандъкова бе трогната, разцелува най-младата ни шампионка. „А как се ползва това?“ – попита кметът. „Ами…“ – Елиза взе нагайката и започна да показва как би трябвало да се подкара кон. Фандъкова си я получи обратно, обърна се към колегите си в кабинета и като я размаха каза: „Ето сега вече да си знаете!“
Шампионите на Конкур си тръгнаха от срещата с кмета с усещането, че имат още един добър приятел.
23600846_10212048032769638_858099523_o