български English
 

За нас

ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА КОНЕН СПОРТ, ОТДИХ И ЗАБАВЛЕНИЕ

Само на 20 минути от София по магистрала „Тракия” на изхода за гр. Ихтиман, сред зеленина и тишина, ще намерите КОННА БАЗА НИЕСА. Модерната база е предназначена за езда и отглеждане на коне. Просторният закрит манеж (65х30 метра) и откритият манеж (70х45 метра) позволяват целогодишна езда. Възможностите за полска езда са неограничени, благодарение на непосредствения достъп до полетата и хълмовете на планините Средна гора и Рила. Конюшната осигурява отлични условия за отглеждане на конете със своите 70 просторни бокса и 40 декара пасбища. Комплексът се допълва от уютен клуб-ресторант с летни тераси и изглед към манежите, удобни съблекални и душове за ездачите.

И най-важното, екипът от лицензирани треньори и инструктори подготвя ездачи от всички възрасти и всички нива – от начинаещи до желаещи да овладеят конния спорт и да участват в състезания или просто да се разходят на кон сред природата.

Заповядайте!

РАБОТНО ВРЕМЕ:Открит манеж
От 01.01.2022г. до 15.03.2022г.
В четвъртък базата не работи с клиенти
Събота и неделя от 11:00 до 17:00 часа

Понеделник до неделя: от 9.00 до 19.00ч

ЕЗДА В ПОЛЕТО:
Събота и неделя от 10:00 часа и 16:00 часа (14:30 през зимата)

За сряда вечер и езда в полето – с предварително записване.

 

 

Кои сме ние

Конна база НИЕСА работи от 2012г. под ръководството на Стоица Аргилашки, треньор по конен спорт с богат опит. Като състезател и треньор Стоица е започнал своята кариера през 1968 г. в гр. Съединение, място с вековни традиции в отглеждане на коне и развит конен спорт. Негови състезатели са били, и днес са, част от националните отбори по конен спорт в дисциплините всестранна езда, прескачане на препятствия и обездка. През 2019г. неговата състезателка Ая Митева стана първият носител на медал от Европейско първенство в историята на българския конен спорт.
Стоица Аргилашки
Бейджан Арифов (Бежо) се присъединява към екипа на базата като треньор по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия през 2016г. Бежо има богата спортна кариера като състезател и треньор. Над 20 години се занимава с треньорска дейност в Истанбул и част от неговите състезатели са взели участия в Европейски първенства и Балкански шампионати. Има квалификации като треньор от международната федерация по конен спорт и корс дизайнер на национално ниво.
Бежо
Треньор по езда с над 30 години състезателен стаж е Райко Гануков. Той е един от най-добрите състезатели по обездка в България, част от Националния отбор. Постиженията му се измерват с многобройните призови места в републикански състезания, участия в международни състезания, а през последните години и с успехите на неговите ученици на национално и международно ниво. През 2015г. Райко става балкански шампион по обездка.
Райко Гануков
Калояна Борисова е завършила бакалавърска степен в Национална спортна академия “Васил Левски”, специалност „Конен спорт“. По време на своето обучение в НСА започва да стажува на конна база НИЕСА като инструктор по езда, където продължава да работи и след като се дипломира през 2019г.. Калояна владее английски и немски език.
kaloyana
Най-младият инструктор в екипа е Алпер Хаджъшакир. Занимава се с конен спорт от 8 години под ръководството на своя баща, също треньор по конен спорт. От 2018г. развива своите умения в конна база НИЕСА и тук за първи път получава възможността да обучава бъдещи ездачи и да подготвя състезателни коне.
Alper

Нашите коне

Нашите приятели и партньори в ездата са:

Нашите коне

• Коган – чистокръвна английска порода
• Привес – източнобългарска порода
• Дезир – източнобългарска порода
• Зейна – източнобългарска порода
• Пегас – български спортен кон
• Тавтология – източнобългарска порода
• Бела – български спортен кон
• Камикадзе – източнобългарска порода
• Гепард – източнобългарска порода
• Ричи – шотландско пони