български English
 

За нас

ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА КОНЕН СПОРТ, ОТДИХ И ЗАБАВЛЕНИЕ

Само на 20 минути от София по магистрала „Тракия” на изхода за гр. Ихтиман, сред зеленина и тишина, ще намерите КОННА БАЗА НИЕСА. Модерната база е предназначена за езда и отглеждане на коне. Просторният закрит манеж (65х30 метра) и откритият манеж (70х45 метра) позволяват целогодишна езда. Възможностите за полска езда са неограничени, благодарение на непосредствения достъп до полетата и хълмовете на планините Средна гора и Рила. Конюшната осигурява отлични условия за отглеждане на конете със своите 40 просторни бокса и 40 декара пасбища. Комплексът се допълва от уютен клуб-ресторант с летни тераси и изглед към манежите, удобни съблекални и душове за ездачите.

И най-важното, екипът от лицензирани треньори и инструктори подготвя ездачи от всички възрасти и всички нива – от начинаещи до желаещи да овладеят конния спорт и да участват в състезания или просто да се разходят на кон сред природата.

Заповядайте!

РАБОТНО ВРЕМЕ:Открит манеж

Понеделник до неделя: от 9.00 до 19.00ч, сряда до 21:00 часа

ЕЗДА В ПОЛЕТО:
Събота и неделя от 10:00 часа и 16:00 часа (14:30 през зимата)

За сряда вечер и езда в полето – с предварително записване.

 

 

Кои сме ние

Новопостроената конна база работи от 2012г. под ръководството на Стоица Аргилашки, треньор и съдия по конен спорт с богат опит и умения в работа с подрастващи, аматьори и състезатели. Като състезател и треньор Стоица е започнал своята кариера през 1968 г. в гр. Съединение, място с вековни традиции в отглеждане на коне и развитие на конния спорт. Негови състезатели са били част от различни гарнитури на националните отбори по конен спорт в дисциплините всестранна езда, прескачане на препятствия и обездка.
Стоица Аргилашки
На базата работи като треньор и Люба Аргилашка (Буба). Свързана с конете и спорта от 6 годишна възраст, тя заема едно от водещите места в средите на професионалистите в конния спорт. Спортната и кариера като състезател по дисциплината „Прескачане на препятствия”включва участия в България,Германия, Турция, Гърция, Португалия, Холандия. Люба притежава квалификации като инструктор и съдия от Международна федерация по конен спорт.
Люба Аргилашка
Инструктор по езда с над 25 години състезателен стаж е Райко Гануков. Той е един от най-добрите състезатели по обездка в България, част от Националния отбор по обездка. Постиженията му се измерват с многобройните призови места в републикански състезания, участия в международни състезания. През 2015г. Райко става балкански шампион по обездка.
Райко Гануков
Мариан Ружинов е роден в гр. Ихтиман и е близо до конете от дете. Професионални знания придобива след започването на работа на конната база, където работи като инструктор през последните 10 години.
Мариан Ружинов

 

Нашите коне

Нашите приятели и партньори в ездата са:

Нашите коне

• Коган – чистокръвна английска порода
• Сенатор – източнобългарска порода
• Гошо – единствения кон с фен клуб
• Привес – източнобългарска порода
• Дезир – източнобългарска порода
• Зейна – източнобългарска порода
• Пегас – български спортен кон
• Тавтология – източнобългарска порода
• Ричи – шотландско пони