български English
 

Купа София


Състезанието по прескачане на препятствия „Купа София“се организира от Конна база Ниеса и Българска федерация по конен спорт и ще се проведе за втора поредна година под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова.

Подобни събития са изключително популярни и традиционно се провеждат на емблематични места в големите европейски столици – пред Айфеловата кула в Париж, пред общината във Виена и пред Кралската Болница Челси, в сърцето на Лондон.

Първото издание на турнира се превърна във вълнуващ и очакван от всички празник на конния спорт. Състезанието привлече повече от 5 000 човека публика, беше отразено в повече от 80 постове, статии и предавания и беше гледано от хиляди зрители онлайн.

И през 2019 г. Купа София ще събере на едно място най-добрите професионални ездачи на България в дисциплината „Прескачане на препятствия“. Участие ще вземат и  деца и юноши, които мечтаят да бъдат като тях.

Организиран отново в зеленото сърце на София, Южния парк, турнирът ще се проведе на 18 Май 2019, от 11:00 до 16:00 часа.  Освен състезанието по прескачане на препятствия, събитието ще включва:

  • Демонстрация по обездка
  • Разходки с понита за деца
  • Други активности, свързани с конния спорт

Live Stream на Купа София 2019.

logo BEF sofia