български English
 

Организатор

Купа София се организира от Конна база Ниеса и Българска федерация по конен спорт под патронажа на Столична община.

 

Конна база Ниеса е основана през 2012 г. и се ръководи от Стоица Аргилашки, един от водещите специалисти по конен спорт в България. Той тренира професионални ездачи и любители от всички възрасти в дисциплините прескачане на препятствия и обездка.

Ниеса успешно е развила едни от най-добрите състезатели в България, спечелили титли в редица национални, балкански и международни състезания. В момента в базата тренират 25 спортисти, като девет от тях са членове на националните отбори на България по прескачане на препятствия и обездка. Една от тях е Ая Митева, която за първи път в 105 годишната история на конния спорт в България, спечели бронзов медал на Европейското първенство по прескачане на препятствия за деца и юноши в Зуидволде през 2019г.

 

Ниеса е и основен партньор на Спешъл Олимпикс България, организация в подкрепа на деца и възрастни с интелектуални затруднения, предоставяща им възможност да се състезават в редица олимпийски спортове, сред които и конен спорт.

Нашият слоган е „За щастливи коне и ездачи“, тъй като освен големите спортни постижения, приоритет са здравето и комфортът на конете, усмивките на лицата на ездачите и предоставянето на повече хора възможността да изживеят магията на този благороден спорт.

 

1
3
2

 

 

За контакти:

Тел: 0876 742245

Email: office@niesa.bg

Стоица Аргилашки