български English
 

Архив

Състезатели

Андрей Гочев

Андрей Гочев
Състезава се към Ездови клуб Тракиец. Бивш състезател и Балкански шампион по всестранна езда, участник в Европейски шампионат по всестранна езда за млади ездачи. През последните години се състезава в дисциплината прескачане на препятствия и завоюва призови места в България и в чужбина.

 

Ангел Няголов

Ангел Няголов
Треньор и състезател от Ездови клуб Ген. Крум Лекарски. Един от най-изявените български състезатели в дисциплината прескачане на препятствия, участник във финалите на Световна Купа по прескачане на препятствия в Лас Вегас през 2009 г. Участвал е в три Европейски първенства и е многократен победител в кръговете от Световната купа по прескачане на препятствия в България, както и многократен републикански шампион и призьор от Балкански шампионати. На Купа София 2018 Ангел участва с най-добрия си кон Чакотаго и така той лично допринесе за високата класа на турнира.

 

Андреан Тодоров

Андреан Тодоров
Състезател и треньор от ездови клуб “Свети Георги”. Носител на купата УниКредит 2009 – част от световната купа по прескачане на препятствия на Международната федерация. Участвал в множество международни и републикански турнири.

 

Антон Дацински

Антон Дацински
Състезател на Ездови клуб Студенец, с. Садовец. Неколкократен републикански шампион на България по прескачане на препятствия с призови места и от международни състезания. Роден в семейство на ездач, от 9-годишен е запленен от конния спорт. Негов първи и настоящ треньор е баща му Трифон Дацински. Работил е и със световно-известните треньори и състезатели Халке Шмит, Томас Фукс и Томас Мор. Неколкократен държавен шампион, с призови места от международни състезания, дългогодишен участник в националния отбор. През 2018 г. участва във финала на втора Девизия в категория 5* в Будапеща, Унгария, като част от националния ни отбор, който става втори на кръг от Световната купа в Атина.

 

Апостол Тенев

Апостол Тенев
28 години, занимава се с конен спорт от 8 годишен. Неговият баща също е състезател и треньор по конен спорт. Участвал е в балкански шампионати по прескачане на препятствия и всестранна езда. Взел е участие на две европейски първенства по всестранна езда като юноша, като на едното е завършил в първите двайсет във Франция.

 

Аспарух Атанасов

Аспарух Атанасов
Един от елитните представители на шуменската школа.Треньор и състезател с многобройни национални и международни отличия. Дългогодишен състезател в националния отбор по прескачане на препятствия. Заедно с дъщеря си продължават традицията, създадена от баща му Труфчо Атанасов – известен треньор и състезател по конен спорт.

 

Венцислав Изов

Венцислав Изов
Една от младите надежди на България, състезател в ездови клуб МСВ Опицвет. Неколкократен републикански шампион в категориите деца и юноши, спечелва и титлата Балкански шампион по прескачане на препятствия за юноши. Като признание за неговите постижения той е приет в престижната академия за млади ездачи на Международната федерация по конен спорт.

 

Венето Тенев

Венето Тенев
Доайен на конния спорт в България. Дългата му спортна биография започва в Ямбол и преминава през Войводиново, Германия, Азърбайджан. В последните години се установява в София и основава клуб по конен спорт „Тенев и син“. Участник е в Националния отбор и печели призови места от международни и балкански шампионати по прескачане на препятствия. Дългогодишен треньор на успешни млади състезатели. Ръководител на национална конна база Хан Аспарух, гр. София.

 

Владимир Спасов

Владимир Спасов
Занимава се с конен спорт от 1992г. Треньор и състезател от Ездови клуб “Тракенен”. Дългогодишен състезател и призьор в дисциплината прескачане на препятствия както и неколкократен републикански шампион.

 

daniel

Даниел Манев
Възпитаник на училище Олимпийски надежди в София, където негови треньори са били Димитър Генов и Борис Павлов, известни български ездачи, участници в Московската олимпиада през 1980г. Той е председател на ездови клуб „Варна“, един от най-бързо развиващите се в страната. Участва в многобройни републикански шампионати и печели държавни титли в класовете за млади и по-възрастни коне.

 

dijan

Диян Балчев
Занимава се със земеделие и има собствена конюшна с елитни породи коне за прескачане на препятствия, като сам ги развива. Започва спортната си дейност като състезател по всестранна езда. След 1990 г. основно се състезава в дисциплината „Прескачане на препятствия“, а през последните години активно участва в Гранд при изпитания на Световна купа Божурище.

 

Jivko

Живко Митев
Възпитаник на превенската школа, тренира в легендарния завод Клементина, дело на италиански архитекти. Негов треньор е Трифон Дацински, един от най-известните треньори в България. Има призови места на републикански първенства по всестранна езда и прескачане на препятствия. Негови любими състезатели са Росен Райчев и Франки Слотък от Германия. Конете, с които е постигнал най-добри резултати са Ездател, Еквадор, Кампина и Кларимо.

 

Енчо Манолов

Енчо Манолов
Практикува конна езда от 10-годишен. Като юноша е спечелил множество медали в дисциплините прескачане на препятствия и всестранна езда. Участва на Балканиади и на много международни състезания. Към момента се занимава предимно с обучението на млади коне.

 

Ивайло Бонев

Ивайло Бонев
Един от представителите на Старозагорската школа, собственик на конна база, треньор и състезател от Ездови клуб „Ген. Владимир Стойчев“. Участник на Европейско първенство по прескачане на препятствия, победител в кръг от Световната купа 3 звезди в Австрия, призьор от редица международни и републикански първенства, държавен шампион на България през 2018 и 2019 г.

 

Ивелин Вълев

Ивелин Вълев
Един от най-дългогодишните състезатели в дисциплината прескачане на препятствия, мениджър на конна база, треньор и състезател на Ездови клуб Екуита, гр. София. Участник в Европейски шампионат по прескачане на препятствия и двукратен балкански шампион. С най-дълъг стаж в националния отбор и бивш негов треньор.

 

Snimka Kalin Nedelchev_140px

Калин Неделчев
Прави първите си стъпки в ездата на 8-годишна възраст в родния град Попово при треньора Стоян Пецев. Участва и в трите класически дисциплини, а от 20 години се занимава само с прескачане на препятствия. В България негов треньор е Михаил Костов, а дълги години тренира и се развива и в Германия под ръководството на световно-известни треньори като Халке Шмит и Томас Фукс. Калин е много добър в подготовката на млади коне и заема призови места на шампионати в Германия. Състезава се и в българския национален отбор като през 2012 печели Гранд при на кръг от Световна купа в Божурище с кон Се Мон Ами, един от любимите му коне. Росен Райчев от България и Маркус Енинг от Германия са ездачите, които са пример за него.

 

Калоян Добрев

Калоян Добрев
Роден 29.08.1999, Занимава се с конен спорт от 10 години. Състезател по Всестранна езда и Прескачане на препятствия със значими успехи като Държавен шампион по всестранна езда за юноши. Призьор от републикански и международни прояви по двете дисциплини.

 

Мирослав Илиев

Мирослав Илиев
Възпитаник на великотърновската школа и състезател от Ездови клуб Тракиец, с. Житница. Участник в Европейски шампионат за юноши и млади ездачи и Балкански шампион по всестранна езда.

 

Светлин Иванов

Светлин Иванов
Треньор, състезател и мениджър на ездови клуб Марек. Дългогодишен състезател и призьор във всестранната езда в републикански и Балкански първенства и участник в Европейски и Световни шампионати. През последните години се състезава успешно в дисциплината прескачане на препятствия като завоюва титлата Държавен шампион в клас Т за 2017г.

 

Христо Найденов

Христо Найденов
Дългогодишен състезател в дисциплината Прескачане на препятствия, взел участие в множество международни турнири както с млади, така и с по-опитни коне.

P5 Eliza Cholakova picture

Елиза Чолакова
На 10 години, първият държавен шампион в категория Пони- ездачи. Една от най-младите надежди на българския конен спорт и състезател на Конна база Ниеса.

P7 Monika Angelcheva picture

Моника Атанасова Ангелчева
роденана 01.02.2006 г.,започвадаяздипрез 2012 година. От 2016 годинасесъстезавазаКлубпоконенспорт „Пълдин“ вкатегориядеца

 

UntitledДесислава Миланова
На 11 години съм и съм от София. Започнах да яздя, когато бях на 5 години в Конна база Ниеса , град Ихтиман. След време се преместихме в конна база Генерал Крум Лекарски, гр. Божурище и започнах активно да тренирам с понито ми Дизел.

 

Мария Николова
на 10 години, родена на 15 ян. 2008, язди от тригодишна, започва да тренира прескачане на препятствия на 8 години в ККС “Ген. Крум Лекарски” и да се състезава от 9-годишна (през 2017). Има няколко споделени първи места от национални турнири и 3-то място във финала на лига “Ген. Крум Лекарски” през 2017г.в изпитание за понита.
Освен конен спорт е тренирала и 4 години фигурно пързаляне и 2 години таекуондо.
Много обича конете и всички останали животни.

 

P3 Logan Samantha Saunders pictureЛоyган Саманта Саундърс
Логан е на 13 години и започва да язди преди 2 години. Тя живее в България от 6-годишна когато нейното семейство се премества тук от Великобритания- В момента тя учи и тренира във Велико Търново в ездови клуб Калоян 92.

 

P8 Dimana Mineva picture fДимана Минева
Здравейте,казвам се Димана Минева , на 14 години съм. Яздя в клуб по конен спорт,,Марек” при Светлин Иванов(Ламби). Яздя от 9 месеца.Кобилата ми се казва Карибиан, на 6 години е, от баща Конкуидам и майка АйЕмУел и е порода български спортен кон.Баща й е европейски шампион.

 

P4 Rumen Popov pictureРумен Попов
Той е 14годишен. Занимава се с езда от година и половина. Язди на конна база Фригопан, клуб Пълдин. Неговия треньор е Иван Добрев.

 

P1 Anna Zhozhkova picture fАнна Жожгова
Най-младата състезателка на клуб Тракиец. За пръв път се качва на кон преди 4години в конна база Тракиец, сега тя е на 13години, обожава конете и се състезава с любимото на всички деца – понито Арчи.

 

Nikol

Никол Хенеси
Представителка на клуб Марек, няколко години тренира под ръководството на Светлин Иванов, дългогодишен състезател и шампион в дисциплината прескачане на препятствия. Тя вече има български паспорт и е държавен шампион за млади ездачи за 2019г. с любимия и кон Владимир Кличко.

 

Възможности за брандиране на събитието

 
Брандирани препятствия – произвеждат се по проект, съгласуван със спонсора и са брандинг-локациите с най-добро отразяване в медиите и социалните мрежи, тъй като най-често споделяните и публикуваните снимки са именно тези, в които конят и ездачът са пред/над/след препятствието.

бранд бранд2 бранд3

Брандиране на оградата и входа на състезателния плац

бранд4 бранд5 бранд6

 

бранд7jpgБрандирани попони и награди на победителите

попоната е специално покривало, с което се завива конят-победител в състезанието. Впоследствие попоната се използва многократно, тъй като конете се нуждаят от покриване почти винаги след физическо натоварване.

 

 

 

 

бранд8Инсталации в състезателния плац

(коли, часовници, макети, други структури) – световно известни брандове часовници и автомобили са традиционни партньори на състезанията по конен спорт.

 

 

 

 

 

ВИП Зона

 

vip1vip3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vip2.Гостите на спонсорите ще бъдат настанени във ВИП зоната, където могат да се насладят на безплатен кетъринг и напитки.

Достъп до ВИП Зоната се осигурява само след представяне на ВИП покана.

Генералният спонсор може да брандира ВИП зоната и/или да направи инсталация в нея.