български English
 

За нас

ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА КОНЕН СПОРТ, ОТДИХ И ЗАБАВЛЕНИЕ

Само на 20 минути от София по магистрала „Тракия” на изхода за гр. Ихтиман, сред зеленина и тишина, ще намерите КОННА БАЗА НИЕСА. Модерната база е предназначена за езда и отглеждане на коне. Просторният закрит манеж (65х30 метра) и откритият манеж (70х45 метра) позволяват целогодишна езда. Възможностите за полска езда са неограничени, благодарение на непосредствения достъп до полетата и хълмовете на планините Средна гора и Рила. Конюшната осигурява отлични условия за отглеждане на конете със своите 70 просторни бокса и 40 декара пасбища. Комплексът се допълва от уютен клуб-ресторант с летни тераси и изглед към манежите, удобни съблекални и душове за ездачите.

И най-важното, екипът от лицензирани треньори и инструктори подготвя ездачи от всички възрасти и всички нива – от начинаещи до желаещи да овладеят конния спорт и да участват в състезания или просто да се разходят на кон сред природата.

Заповядайте!

 

РАБОТНО ВРЕМЕ:3

Понеделник до неделя от 9:00 до 19:00ч.

През зимата, от 1 януари до 15 март, базата не работи в четвъртък, а в събота и неделя работи от 11:00 до 17:00ч.

 

 

 

Кои сме ние

Конна база НИЕСА работи от 2012г. под ръководството на Стоица Аргилашки, треньор по конен спорт с богат опит. Като състезател и треньор Стоица е започнал своята кариера през 1968 г. в гр. Съединение, място с вековни традиции в отглеждане на коне и развит конен спорт. Негови състезатели са били, и днес са, част от националните отбори по конен спорт в дисциплините всестранна езда, прескачане на препятствия и обездка. През 2019г. неговата състезателка Ая Митева стана първият носител на медал от Европейско първенство в историята на българския конен спорт.
Има сертификат за треньори от междинародната федерация FEI COURSE FOR COACHES LEVEL 2 и FEI LEVEL 3 WORKSHOPS
Стоица Аргилашки
Бейджан Арифов (Бежо) се присъединява към екипа на базата като треньор по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия през 2016г. Бежо има богата спортна кариера като състезател и треньор. Над 20 години се занимава с треньорска дейност в Истанбул и част от неговите състезатели са взели участия в Европейски първенства и Балкански шампионати. Има квалификации като треньор от международната федерация по конен спорт FEI COURSE FOR COACHES LEVEL 2 и FEI LEVEL 3 WORKSHOPS и корс дизайнер на национално ниво.
Бежо
Треньор по езда с над 30 години състезателен стаж е Райко Гануков. Той е един от най-добрите състезатели по обездка в България, част от Националния отбор. Постиженията му се измерват с многобройните призови места в републикански състезания, участия в международни състезания, а през последните години и с успехите на неговите ученици на национално и международно ниво. През 2015г. Райко става балкански шампион по обездка. Има сертификат за треньори от междинародната федерация FEI COURSE FOR COACHES LEVEL 2.
Райко Гануков
Мариан Ружинов е роден в гр. Ихтиман и е близо до конете от дете. Професионални знания придобива след започването на работа на конната база, където работи като инструктор през последните 10 години. Има сертификат за треньори от междинародната федерация FEI COURSE FOR COACHES LEVEL 1.
Мариан Ружинов
Калояна Борисова е завършила бакалавърска степен в Национална спортна академия “Васил Левски”, специалност „Конен спорт“. По време на своето обучение в НСА започва да стажува на конна база НИЕСА като инструктор по езда, където продължава да работи и след като се дипломира през 2019г.. Калояна владее английски и немски език.
Kaloyana2
Най-младият инструктор в екипа е Алпер Хаджъшакир. Занимава се с конен спорт от 8 години под ръководството на своя баща, също треньор по конен спорт. От 2018г. развива своите умения в конна база НИЕСА и тук за първи път получава възможността да обучава бъдещи ездачи и да подготвя състезателни коне. Има сертификат за треньори от междинародната федерация FEI COURSE FOR COACHES LEVEL 1.
Alper

Нашите коне

Нашите приятели и партньори в УЧИЛИЩЕТО по езда са:

Нашите коне
• Дезир – източнобългарска порода
• Зейна – източнобългарска порода
• Пегас – български спортен кон
• Бела – български спортен кон
• Филаделфия – български спортен кон
• Ъпстар – български спортен кон
• Уроки – Холандски топлокръвен кон
• Камино – български спортен кон
• Ричи – шотландско пони
• Мини – шотландско пони
• Голди – райдинг пони
4