български English
 

Купа София


 

Поради обстановката в страната “Купа София” 2020 се отлага за неопределено време!

 

Състезанието по прескачане на препятствия „Купа София“ се организира от Конна база Ниеса и Българска федерация конен спорт и ще се проведе за трета поредна година под патронажа на кмета на Столична община-  г-жа Йорданка Фандъкова.

Подобни събития са изключително популярни и традиционно се провеждат на емблематични места в големите европейски столици – пред Айфеловата кула в Париж, пред общината във Виена и пред кралската болница Челси, в сърцето на Лондон.

Първото и второто издание на Купа София се превърнаха в популярни и очаквани събития, посветени на конния спорт. Всяко събитие привлече повече от 5000 души публика, бе отразено в множество публикации, статии и предавания, както и гледано от хиляди зрители онлайн.

През 2020 г. Купа София ще се превърне в международен турнир, представящ едни от най-добрите професионални ездачи не само в България, но и на Балканите. Талантливи деца, които се състезават в дисциплината прескачане на препятствия, също ще получат шанс да покажат своята смелост и умения.

 

Събитието ще се проведе в Южен парк в столицата от  11:00 до 16:00 часа на 9 май 2020г..

В центъра на събитието е състезанието по прескачане на препятствия. В програмата са включени и:

  • Демонстрация по обездка, представена от едни от най- добрите български ездачи в дисциплината
  • Разходки с коне за деца
  • Други забавления, свързани с конете и конния спорт

 

Live Stream на Купа София 2019.

logo BEF sofia